Sportlovstider med fjällpåsken i antågande
Den bästa tiden i fjällen är nu. När natursnön ligger mer än meterdjup och solen värmer allt skönare för var dag som går. När pister och spår är i toppskick och hela Storhogna sjuder av liv och lust. Det är ju sportlovstider. Och den härliga fjällpåsken är inte heller alltför långt borta.

Fjällens bästa tid är mest av allt barnfamiljernas tid och här i Storhogna öppnar vi som vanligt stora famnen för att fjällsemestern tillsammans med oss ska bli precis som ni vill ha den. Bara för barnen har vi massor av spännande och skrattiga aktiviteter på gång. Vi tar dem med på skattjakter, skoterturer och pimpelfiske. I kåtan intill poolen får de små se sina filmfavoriter. I lekrummet väntar ännu mer kul pyssel och glada upptåg.

Hela familjen tar vi med på guidade fjällturer, fartfyllda skoteräventyr, mysiga utflykter med häst & släde samt spännande hundspannsturer. Välkomna till Storhogna och det goda livet!


Henrik Linusson, VD

Hyr hela Storhogna för bröllopet
Bröllopet är ju det viktigaste och allra finaste i våra liv. Vi på Storhogna Högfjällshotell & Spa vill gärna vara med och ge högtiden den rätta inramningen och feststämningen.
För ni vet väl att ni kan hyra hela hotellet för ett oförglömligt bröllopsdygn eller två? När ni och ert sällskap är våra enda gäster och ni kan Ha fest, njuta spa-liv och uppleva fjälläventyr när och så mycket ni vill. För då är det ju ni som chefar över hela hotellet. Det enda vi kräver att ni är minst 50 gäster. Allt annat arrangerar vi precis som ni vill ha det. Givetvis kan ni också utnyttja vårt hyr-hela-hotellet-erbjudande i en rad andra sammanhang. Som födelsedagar, jubiléer och släktträffar. Samt förstås för en rad olika företagsarrangemang. På vår hemsida hittar ni all information ni behöver.

Det var ingen rolig november och december för de flesta av landets fjällanläggningar. Med några gnistrande vita undantag: Vemdalen och Storhogna. Här åkte vi i perfekt preparerade längdspår redan sista veckan i november. I god tid före jul- och nyårshelgerna var alla våra pister i toppskick. I barnbacken var det full fart redan under höstlovet. Så är det varje vinter. Snösäkrare än Storhogna finns inte på fjällkartan. Och varenda centimeter är äkta natursnö. Det är bl a snösäkerheten som gjort att vi är en av mycket få fjällanläggningar med officiell vasaloppscertifiering.
Johan ny chef i köket
I november började Johan Ågren som ny kökschef på Storhogna Högfjällshotell & Spa. Närmast kommer han från First Hotel i Sundsvall och med sig har han även erfarenheter från en rad restauranger i Stockholm, bl a Pontus By the Sea.
- Det här känns som ett hedersuppdrag, säger han. Storhognas matkultur har ju fått många fina utmärkelser och nu ska det bli spännande och inspirerande att använda mitt nytänkande för att ytterligare utveckla Storhognas matkultur.Preparerat turspår på fjället
Till den här säsongen har vi investerat i en ny, effektiv pistmaskin för ännu högre kvalitet på pister och spår. Den har vi också använt till att dra ett nytt maskinpreparerat turspår uppe på fjället som är ungefär en mil långt och en skön vinterupplevelse för hela familjen. Vissa perioder kan ni använda spåret till till Bräckvallen, där ni kan äta matsäck framför sprakande kamin i fäbodvallens raststuga. På hemvägen kan ni stanna till vid Samevistet och avnjuta en läcker våffla med de rätta tillbehören.

Erbjudande
Vi bjuder på busstransfern till vinterkonferensen

En vinterkonferens på Storhogna Högfjällshotell & Spa ger den rätta mixen av kreativa arbetspass, vinteräventyr samt skön avkoppling och rekreation i spa-salongen. När ni anländer på kvällen dag 1 väntar en trerättersmiddag och vi bjuder på välkomstdrinken. Dag 2 serverar vi gärna lunchen ute på fjället. Mot ett tillägg kan kvällens middag bli en viltbuffé i kåtan eller en grillmiddag i fjälltorpet Fettjan. Dit tar ni er med häst & släde i facklornas sken. Just nu bjuder vi på busstransfer tur & retur för 30-48 personer om avståndet hit inte överstiger 50 mil.

Pris per person i dubbelrum inkl. helpension och konferenslokal exkl moms från:
2.956:-

Rudolf går på bröllop
Häromkvällen fick jag vara med om något fantastiskt. Jag hamnade på bröllop. Jojomensan.Det började med att jag hörde festsorl från kåtan nere vid hotellet. Utanför brann marschaller och folk kom gående dit med facklor i händerna. Så man blev ju nyfiken. När jag kom fram tittade jag diskret in. Där var fullt av festklädda människor och hög stämning Jag förstod till sist att det var bröllop på fjället när ett hundspann stannade utanför kåtan. I släden satt bruden. Vigselförrättaren väntade därinne och det var väldigt vackert och högtidligt när brudparet sade ja till varandra. ”Ett fyrfaldigt leve för bröllopsparet”, sade någon och alla höjde glasen och hurrade. Allt var väldigt vackert och jag längtar redan till nästa fjällbröllop här på Storhogna.


Storhogna Högfjällshotell & Spa, 840 92 Vemdalen
Tel 0682-41 30 30, Fax 0682-41 30 42 E-mail: info@storhogna.com
URL: http://www.storhogna.com
Om Ni inte vill ha detta nyhetsbrev i fortsättningen går det bra att avanmäla sig här.